Emiza´s blogg

Dagens middag
 
 
  • 200 g spaghetti
  • 2 morötter
  • 1,5 klyfta vitlök
  • 0,5 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 200 g krossade tomater
  • 0,25 kruka timjan
  • 0,5 dl havregrädde
  • 25 g pinjenötter, rostade
  • 0,5 citron
  • salt
  • peppar
  1. Koka spaghettin ca 2 minuter kortare än vad som står på anvisningen, spar lite av kokvattnet till såsen.
  2. Skala och riv moroten på den grova sidan av rivjärnet. Skala och finhacka lök och vitlök.
  3. Stek vitlök och lök i oljan i ca 4 minuter. Tillsätt morötterna och fräs ytterligare någon minut.
  4. Tillsätt krossade tomater och hackad timjan (spara lite timjan till servering).
  5. Tillsätt havregrädde och spaghetti samt lite av kokvattnet från spaghettin. Låt koka ihop tills pastan är klar, avsluta med lite finrivet citronskal.
  6. Garnera med pinjenötter och timjan vid servering.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress