Mina bästa tips att vara mer positiva

En viktig sak att komma i håg och påminna sig om är att jag lever mitt liv. Ingen annan kan leva det åt mig. Därför kan inte heller någon annan göra mig lycklig, ta bort mina bekymmer eller se till att mitt liv blir så som jag drömmer om. Det är upp till mig! Såklart väljer man inte allt som händer i ens liv men man kan välja hur man ska hantera det.
 
En superviktig punkt som påverkar mer än du tror! Att omge sig med personer som lyfter, peppar, hejar på sig själv och på dig ger så mycket positiv energi. Och det påverkar hela livet! Se till att ha personer i din omgivning som också valt att se livet från den ljusa sidan!
 

Det finns inga dumma regler i det här sättet att leva. Om du mitt på dagen ballar ur och börjar fräsa till folk om kring dig, störa dig på personer i sin omgivning eller snacka skit. Det är okej. Vi har alla våra dagar. Men det betyder inte att hela dagen är förstörd för det. Du kan börja om när som helst. Sätt dig ner, andas och få dig tillbaka på rätt bana. Tänk bra tankar som du vet får dig lugn. Som får dig att se lite ljust på livet igen. Och så kan du i stället för att fortsätta vara lite grinig resten av dagen balansera upp den dåliga delen av dagen med att sprida lite fin energi. 
 
Jag tror ju väldigt mycket på att vi kan styra vårt mående med hjälp av våra tankar. Självklart har detta flera undantag men det har funkat väldigt bra för mig. ”Think happy, be happy”, ”Think positive, be positive”. Ja, det stämmer. I alla fall för mig. När jag valde att se livet för den ljusa sidan i stället för den krångliga, knepiga, sidan blev hela mitt liv mycket lättare och härligare. Och jag blev mer positiv.

Kommentera här: