Emiza´s blogg - Lejonet stjärntecken

Emiza´s blogg

Lejonet stjärntecken

ejonets tidsperiod: 23 juli till 23 augusti
Plats: Zodiak
Femte planeten: Solen
Kvalitét hos Lejonet: Fast
Polaritet hos Lejonet: Positiv
Känsligaste kroppsdel: Ryggen
Elementet: Eld

Vad innebär elementet Eld? Man brukar säga att Elden ska tas på allvar, annars kan det lätt bli farligt. De tecken som har eld som element är Väduren, Lejonet och Skytten. En Eldpersons natur är energisk, passionerad, men kan även ibland bli nyckfull. Antikens medicin sa att personer i eldelement hade ett häftigt och eldigt humör.  Nyckelorden för tecknen som befinner sig i det här elementet är sommar, mage, ungdomlighet och gul galla. Egenskaper är passion, entusiasm, eldighet och spontanitet.

En person som är född i Lejonets tecken brukar kännetecknas av att han eller hon är väldigt bestämd och handlingskraftig. Den här personen tycker om att få uppmärksamhet och gillar kvalité på saker och ting. Lejonet är lite fåfäng och stolt av sig. Tecknet tycker om god smak och stil. Att vara vän med ett Lejon innebär att du får mycket uppskattning, samtidigt som Lejonet väntar sig mycket uppskattning tillbaka. När det gäller relationer som förväntar sig Lejonet en traditionell uppvaktning oftast och respekt från sin partner.

Lejonet är en centralgestalt. Eftersom solen härskar över det här eldtecknet, så är det inte ovanligt att Lejonet blir en ledarfigur, både i sociala och yrkesmässiga sammanhang. Ett lejon har oftast god organisationsförmåga och är bra på att planera saker och ting. Det här tecknet ställer även väldigt höga krav på sig själv och på sin omgivning. Det gör att lejonet även är duktig på att uppnå goda resultat.

Det här är ett socialt tecken. Lejonet tycker om festliga tillställningar och det vår gärna vara lyx över det hela. Om du ska anordna en festlig tillställning tillsammans med ett lejon, tänk då på att det här tecknet inte uppskattar amatörmässighet. Ska det göras ska det skötas proffsigt och helhjärtat tycker ett lejon. Tecknet är mycket kreativ, men får han eller hon inte utlopp för den så blir personen väldigt styrande mot sin omgivning. Lejonet är också väldigt principfast och kan ryta till om det behövs.

Vad bör ett Lejon arbeta med? Ett lejon passar utmärkt inom olika ledarskapsroller. Yrken som passar ett lejon är exempelvis PR-man, teaterdirektör, producent eller någonting som har med juveler att göra. Det kan handla om guldsmed eller smyckesdesigner.

 

Sammanfattningsvis om Lejonets egenskaper.  Tecknet Lejonet är generös av naturen. Den här personen är kreativ och tycker om att skapa saker. Den sociala sidan hos ett lejon tar fram sidor som charming och utåtriktad. Som partner är lejonet trofast och kärleksfull. Ingen kan beskylla ett lejon för att inte har någon vilja, tvärtom. Ett lejon vill framåt hela tiden.

Några mindre bra egenskaper hos ett lejon är att den här personen kan vara väldigt arrogant och högfärdig. Ett lejon vill alltid bestämma och så är det bara. Personen tycker också om att ensam stå i centrum. Som partner till ett lejon kan du märka av sidor som svartsjuka och krävande egenskaper. Lejonet behöver hela tiden beundran och uppmärksamhet. Ett lejon kan även vara nedlåtande, maktgalen och väldigt egenkär.

Lejonets ekonomi. Ett lejon tycker om första klass och lyx. Ett lejon har även svårt för ett arbete som är underordnad. Därför siktar lejonet oftast in sig på höga positioner, så att han eller hon får pengar till att köpa de saker som står på önskelistan. Egentligen intresserar inte pengar lejonet så mycket. De hjälper bara till att köpa den lyx som lejonet gillar. Ett tips till ett lejon är att sätta undan en del av de pengar som han eller hon tjänar på ett sparkonto. Det kan vara bra, när större investeringar ska göras. Ett lejon tänker vanligtvis inte så, men har oftast pengar att lägga undan.

 

Lejonets kärleksliv. Lejonet befinner sig i eldtecknet och det gör att behovet av kärlek är stort. Ett lejon vill ge kärlek till den personen som han eller hon älskar. Den eldiga naturen gör dock att ett lejon kan har många stormiga förhållanden och kraschade äktenskap i bagaget. För ett lejon så kan det vara bra att tänka till när det gäller partner. Det ska vara någon som förstår lejonet och dennes karriärsval. Den tilltänkta partnern bör vara stabil och tycka lika i de mest väsentliga livsfrågorna.

Lejonets hälsa. Ett lejon tycker om det goda i livet. I det ingår även god mat, som lejonet tycker om att njuta av. Om lejonet lever ett aktivt liv, så går detta alldeles utmärkt. I annat fall är det lätt för ett lejon att lägga på sig en del ohälsosamma extrakilon. För ett lejon så är övervikt det största hotet mot hälsan. Den utgör en belastning för hjärtat. Ett lejon som dessutom röker, lever extra farligt. Ryggen är den känsligaste delen och den är mest utsatt för olyckshändelser.

 
Det stämmer hel på mig , även enligt mina vänner och min familj. Läskigt  men inte hela det stod i texten. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress